Mutsaersstichting

Op 1 februari 2017 is in Zuid-Nederland een gespecialiseerd team gestart dat informatie, hulp en zorg biedt aan (ouders van) kinderen en jongeren die worstelen met hun genderidentiteit (genderdysforie).
Het nieuwe Genderteam Zuid-Nederland, een samenwerking tussen de Mutsaersstichting in Venlo en Psychologen Praktijk OOG in Eindhoven, werkt vanuit meerdere locaties in Zuid-Nederland en delen van Gelderland. Kinderen en jongeren met vermoedens van genderdysforie en hun ouders kunnen daardoor eerder en dichter bij huis geholpen worden en zo goed worden voorbereid op een eventueel medisch vervolgtraject bij het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie, waarmee de geboden zorg inhoudelijk wordt afgestemd.

Aanmeldingen voor het Genderteam Zuid-Nederland kunnen worden gedaan via de huisarts of de gemeentelijke wijkteams. De huisarts of de gemeentelijke wijkteams kunnen dit doen via de afdeling Instroom van de Mutsaersstichting; 077-3217834.

Voor nadere vragen over dit bericht kun je tijdens kantooruren terecht bij het bestuurssecretariaat van de Mutsaersstichting, 077-3217400; en buiten kantooruren bij Joep Roeffen (zorg-programma coördinator en klinisch psycholoog), 06-48499141.

Gegevens

Adres Postweg 88 (plan uw route)
Postcode 5915 HB
Plaats Venlo
Telefoon 077-3217677
E-mailadres info@mutsaersstichting.nl
Website www.mutsaersstichting.nl
Ga terug
© 2024 Provico BV