Mutsaersstichting

Op 1 februari 2017 is in Zuid-Nederland een gespecialiseerd team gestart dat informatie, hulp en zorg biedt aan (ouders van) kinderen en jongeren die worstelen met hun gender-identiteit (gender-dysforie).
Het nieuwe Genderteam Zuid-Nederland, een samenwerking tussen de Mutsaersstichting in Venlo en Psychologen Praktijk OOG in Eindhoven,  werkt vanuit meerdere locaties in Zuid-Nederland en delen van Gelderland. Kinderen en jongeren met vermoedens van gender-dysforie en hun ouders kunnen daardoor eerder en dichter bij huis geholpen worden en zo goed worden voorbereid op een eventueel medisch vervolgtraject bij het Kennis- en Zorgcentrum Gender-dysforie, waarmee de geboden zorg inhoudelijk wordt afgestemd.

Aanmeldingen voor het Genderteam Zuid-Nederland kunnen worden gedaan via de huisarts of de gemeentelijke wijkteams. De huisarts of de gemeentelijke wijkteams kunnen dit doen via de afdeling Instroom van de Mutsaersstichting; 077-3217834.

Voor nadere vragen over dit bericht kunt u tijdens kantooruren terecht bij het bestuurssecretariaat van de Mutsaersstichting, 077-3217400; en buiten kantooruren bij Joep Roeffen (zorg-programma coördinator en klinisch psycholoog), 06-48499141.

Gegevens

Adres Postweg 88 (plan uw route)
Postcode 5915 HB
Plaats Venlo
Telefoon 077-3217677
E-mailadres info@mutsaersstichting.nl
Website www.mutsaersstichting.nl
Ga terug
© 2022 Provico BV