Bemoeizorg gemeentes Beesel, Peel & Maas, Venray, Horst en Bergen (Via Vincent van Gogh)

Iedereen maakt zich wel eens zorgen over iemand anders. Vaak komt het vanzelf weer goed, maar er zijn momenten waarop dat niet het geval is. Denk bijvoorbeeld aan een vervuilde woning, vreemd/onbegrepen gedrag of overmatig middelengebruik. Dit kan leiden tot overlast, maatschappelijke achteruitgang of er voor zorgen dat iemand onder zijn problemen lijdt.

Het is goed om je zorgen te bespreken met de desbetreffende persoon. Echter het kan zo zijn dat dit niet lukt of dat de zorgen door degene in kwestie niet zo ervaren worden of dat hij/zij geen hulp wil aanvaarden. In dit soort gevallen kun je TeamBZ inschakelen. Laagdrempelig en op een toegankelijke manier.

Hoe werkt TeamBZ
TeamBZ bestaat uit een team van professionals en worden ook wel bemoeizorgers genoemd. Zij zullen, wanneer nodig, contact zoeken met degene die hulp nodig heeft. Zij doen dit met doorzettingsvermogen en op een open en waardevrije manier. Na het maken van een inschatting van de situatie en wordt diegene, wanneer nodig, gemotiveerd tot het accepteren van passende hulp of zorg.

Mocht de persoon geen hulp willen aanvaarden of deze niet nodig vinden dan mag dat. Zolang er geen sprake is van gevaar voor diegene of zijn omgeving. TeamBZ maakt deze inschatting als team, samen met een psychiater en betrokken netwerkpartners zoals politie, woningbouw verenigingen, huisartsen, gemeenten, sociaal werk, onderwijs, andere hulpverleningsinstanties en Veilig Thuis. Mocht er sprake zijn van gevaar dan kan het team er voor kiezen om een traject te starten dat kan leiden tot gedwongen hulp of zorg.

Benader ons vooral, ook bij twijfel
Als je je zorgen maakt over iemand, voel je vrij om te contact met ons op te nemen en je zorgen te bespreken. Ook als je twijfelt. Wij staan je te woord, denken met je mee, verwijzen je eventueel door en helpen je waar we kunnen. Dit kost je niets.

Je kunt contact met ons opnemen per e-mail.

Midden-Limburg: midden@teambz.nl 
Noord-Limburg (Beesel, Peel & Maas, Venray, Horst & Bergen): noord@teambz.nl 

Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Over ons
Bemoeizorg valt in onze regio onder de Openbare GGZ en wordt vanuit de gemeentes van Noord- en Midden-Limburg gefinancierd. Dat betekent dat alle inwoners van deze gemeentes ‘gratis’ gebruik mogen maken van deze geestelijke gezondheidszorg en dat iedereen contact met ons op kan nemen. Bemoeizorg door TeamBZ wordt vanaf 2022 geleverd door een alliantie van drie partijen, te weten: Vincent van Gogh, Buro Andersom en Zelfregie NL. In TeamBZ bundelen we de expertise rondom psychiatrie, verslaving, sociaal-maatschappelijke problemen en ervaringsdeskundigheid.

Gegevens

Adres Stationsweg 46 (plan uw route)
Postcode 5803 AC
Plaats Venray
E-mailadres noord@teambz.nl
Website www.vvgi.nlaanbod/bemoeizorg/
Ga terug
© 2024 Provico BV